Сигнал: Строеж на автомивка под жилищни тераси в Кърджали

Молбата в Helpbook е за незабавна проверка и спиране на строежа

06.10.2021 | 20:43 Редактор: Анисия Иванова
Сигнал: Строеж на автомивка под жилищни тераси в Кърджали

Продължаваме да получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за съмнително строителство в цялата страна. Ето какво пише наш потребител от  Кърджали: "След извършени до момента дейности (заравняване и изливане на бетон) е видно, че започва строеж на автомивка. Тази дейност предполага замърсяване на околната среда и водите и непрекъснат наднормен шум от налягането на водната струя. До момента липсва информационна табела на строителния обект.

Обектът се намира в жилищен квартал и автомивката е буквално под терасите на няколко от жилищните сгради. Живеещите в този квартал молим за съдействие и проверка на строителните документи и разрешителни за  изграждането на  такъв обект в жилищен квартал.

- Спазен ли е законът за опазване на околната среда?

- Къде ще отиват отпадните води? В района няма такава канализация, тъй като е жилищен, а не индустриален.

- Обектът отговаря ли на изискванията на санитарните и и епидемиологични стандарти, защото застрашава здравето на живеещите в непосредствена близост хора, които ще са подложени на непрекъснат 24 часов шум и вдишване на вредни химикали, използвани при измиването“. Молбата е за незабавна проверка и спиране на строежа в най-кратки срокове.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК