Кацаров: Ще преживеем тази Ковид вълна, но ще си платим цената за това, че не се ваксинираме

Има по-добра организация, няма хаотично приемане на болни, няма дефицит на лекарства и кислород, уточни министърът

05.10.2021 | 17:12 Редактор: Елеонора Танева
Кацаров: Ще преживеем тази Ковид вълна, но ще си платим цената за това, че не се ваксинираме

Здравният министър Стойчо Кацаров даде висока оценка на работата на институциите във връзка с четвъртата вълна на коронавируса. 

"Разликата от досегашните вълни на коронавирусната инфекция, които преживяхме, е, че сега има по-добра организация, има приет план, няма хаотично приемане на болни, няма дефицит на лекарства и кислород, има създадена възможност за лечение на пациенти в извънболнични условия", каза Кацаров.

Той участва в дискусия посветена на българското здравеопазване по време на новите вълни от Ковид-19.

"Ние ще преживеем тази Ковид вълна, но ще си платим цената за това, че не се ваксинираме и че здравната система се намира в много лошо състояние", предупреди здравният министър. 

Той посочи два проблема, заради които има нисък процент ваксинирани у нас - създадените негативни нагласи към ваксинацията и лошата организацията на здравната система. 

"Надявам се политиците да извлекат изводите от това, което се случва в момента, и да използват тези изводи в бъдещата си работа в Народното събрание, за да извършат необходимите промени в организацията на здравната система", посочи министърът на здравеопазването.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК