Радев: Вдигнатият ми юмрук обедини българите за успешна борба

"Очаквам кампания на идеи, а не компромати", изтъкна президентът

05.10.2021 | 12:24 Редактор: Тодор Петров

"Моят вдигнат юмрук обедини българите около ценности за една успешна борба", заяви президентът Румен Радев, който е в Стара Загора по повод празника на града.

Държавният глава посочи, че очаква на предстоящия вот резултатът да доведе до възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на олигархичните зависимости и отваряне на хоризонти за модерно развитие на България.

"Очаквам кампания на идеи, а не компромати,, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне", изтъкна Румен Радев.

"Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България", посочи държавният глава.

Той смята, че само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии и различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани

Румен Радев изрази подкрепа за решимостта, с която кметът на Стара Загора се бори срещу войната по пътищата. Като президент той обеща още веднъж да разговаря с министъра на вътрешните работи, за да бъдат изготвени законодателни промени, които да се внесат в следващия парламент.

На близките на пострадалите семейства в Стара Загора държавният глава изказа съпричастност, а на медицинските екипи - благодарност.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК