България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Задават се нови протести: Институциите и местната власт в Айтос не могат да се разберат

Вергин Терзиев: Получаваме само обещания и никакви мерки не са предприети

01.10.2021 | 08:31 Редактор: Георги Донков

Транспортен хаос цари в Айтос след тежкия инцидент с три жертви. Гражданите недоволстват, че местната власт не взима мерки и са готови отново да излязат на протест.

"Ние сме дали нашите предложения за изграждане на кръгови движения и за "легнали полицаи", само и само да се намали скоростта на движение на камионите при влизане в града. Досега обаче получаваме само обещания и никакви мерки не са предприети", каза в студиото на "България сутрин" членът на инициативния комитет на протестиращите Вергин Терзиев.

Гражданите на Айтос не са технически лица или специалисти, но имат право да изразят становището си. В последните 10 години са загинали повече от 20 човека и местната власт трябва да вземе бързи решения, настояват те.

"На разговорите с кмета, доколкото разбрахме ние от инициативния комитет, АПИ са възложили конкретни задачи, но кметът отказва да ги изпълни. Аргументът му е, че той не отговаря за републиканския път. Този път обаче разделя Айтос на две части", каза още Терзиев пред Bulgaria ON AIR.

Държавните институции и местната власт в Айтос не могат да се разберат, а хората са готови да излязат отново на протест, тъй като до този момент няма никакви реални действия, а само обещания. Напрежението в града остава, гражданите са изпълнени с очаквания. 

Гледайте целия разговор във видеото. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК