Пуснаха транзитния трафик през Айтос, бензиностанциите и магазините останали без зареждане

От Института по пътна безопасност ще изготвят доклад с предложение за организация на движението

30.09.2021 | 13:57 Редактор: Жаклина Иванова

Пуснаха транзитния трафик на товарни коли през Айтос, след като в началото на седмицата беше поставен знак, забраняващ преминаването на ТИР-овете. 

Това се случи, след като собственици на големи търговски вериги и бензиностанции се оплакаха, че не могат да зареждат обектите си, а в града цари транспортен хаос.

"Не може по този некомпетентен начин да решаваме проблемите на транспортната ни система - на принципа "Няма камион, няма проблем!". Този град трябва да бъде зареждан със стока", каза директорът на Института по пътна безопасност Богдан Милчев.

"Настъпи пълен хаос. Нашата цел не беше такава. Нашата цел беше да се ограничат тежките товарни автомобили, които транзитно преминават през Айтос, а не да не се зареждат магазините, бензиностанциите", сподели жителят на Айтос Калина Димитрова.

"Чакаме компетентните лица да предприемат реални мерки, които ще оправят трафика в Айтос, а не просто да спрем камионите", каза жителят на Айтос Хелми Мехмед.

От Института по пътна безопасност ще изготвят доклад с предложение за организация на движението в Айтос, който ще мине на обществено обсъждане.

Експертите откриха редица нередности при инспекцията на участъка. Докато се извършваше инспекцията, от АПИ поставиха нов знак, с който пуснаха транзитния трафик през Айтос за коли под 12 тона. Знакът няма да важи за колите, които зареждат магазините.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК