Жълт код за ниски температури в 9 области, времето ще бъде ветровито

Следобед повече облаци ще има над северните и източните части от страната

24.09.2021 | 07:20 Редактор: Здравко Черкезов

Жълт код за ниски температури е обявен за 9 области на страната. Той е в сила за районите на Кюстендил, София-област, София-град, Перник, Благоевград, Смолян, Пазарджик, Пловдив и Стара Загора. В тези райони се очакват ниски минимални температури, като на отделни места ще се образуват първите слани.

Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, по Черноморието – 9-10. Времето ще бъде ветровито с разкъсани облаци, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Денят ще започне с повече облаци над южните и над източните райони. Бързо облачността ще се разкъса и намалее. Следобед повече облаци ще има над северните и източни части от страната. Вятърът ще бъде свеж от северозапад със скорости до 40 км/ч, а по планините – засилен.

Максималните температури в населените места ще бъдат от 22 до 27 градуса.

В петък ще има повече слънце и чувствително ще се затопли като слънчевото и топло време ще продължи и през почивните дни, в събота и в неделя. В неделя ще има повече облаци над северните райони, но валежи не се очакват. Температурите в населените места ще достигат 24-29 градуса, в крайните южни райони до 30-32. 

В понеделник ще се задържи топло като през деня облачността над страната ще се увеличава. През нощта срещу вторник ще превали в западните райони. Във вторник ще бъде ветровито. Ще превали над централните и източните райони и ще захладнее.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК