fallback

Огнище на Ковид-19 пламна в социален дом, две деца са в болница

Заразен е и част от персонала

23.09.2021 | 19:32 Автор: Искра Ангелова

Ново огнище на коронавирус в Дом за деца с увреждания в Стара Загора. Две деца на 8 и 13 години са настанени за лечение в Университетската болница. Към момента състоянието им е стабилно. Заразен е и част от персонала. Домът е под карантина.

В Центъра за настаняване от семеен тип в квартал "Зора" живеят 12 деца. Преди два дни едно от тях се оплакало от болки в гърлото и вдигнало температура.

"Правена е консултация с личен лекар, назначена е терапия, два дни след това се назначава тест, който излиза положителен", каза началник отдел "Здравеопазване" - Община Стара Загора - д-р Антония Тодорова.

Затова детето, заедно с още едно, което също е с положителен PCR тест, но без симптоми, са настанени за лечение в Инфекциозното отделение на старозагорската болница.

"Състоянието на двете деца е стабилно към настоящия момент. Настанени са на 21 септември, в резултат на поставена диагноза и наличието на клинични оплаквания. Предполагам, че в близките дни, ако нещата се движат правилно и нормално, ще бъдат дехоспитализирани", коментира директорът на УМБАЛ - Стара Загора проф. Йовчо Йовчев.

Всички останали деца и персоналът в Центъра са тествани за Ковид-19. Двама души от работещите също са били положителни. Те са на домашно лечение. Освен двете деца в момента в старозагорската болница, няма други пациенти с коронавирус. 

Преди два дни там почина 7-годишно момиче с Ковид-19.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback