Слави Трифонов: Независимостта е невъзможна без духовни водачи

"Можем да постигнем много, ако препрочитаме Иван Вазов", каза лидерът на ИТН

22.09.2021 | 16:10 Редактор: Георги Донков
Слави Трифонов: Независимостта е невъзможна без духовни водачи

И Слави Трифонов публикува във Facebook поздрав по случай 113-ата годишника от обявяването на Независимостта, която съвпада със 100-годишнината от смъртта на патриарха на българската литература Иван Вазов.

Шоуменът и председател на партия "Има такъв народ" обръща внимание, че днес страната ни няма духовен водач като Вазов, но ние, като народ, можем да постигнем много, ако го препрочитаме.

Ето и цялата публикация на Трифонов в социалната мрежа:

"Днес празнуваме независимостта на България. Честит празник!
Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, обаче не би била възможна ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа. 
Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ? 
Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много, ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи.

В романа "Под игото" Иван Вазов пише следното:
"България заслужава да се потрудим за нея."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

1
1 rate up comment rate down comment 1
Ейей
преди 4 седмици
Ей разкарайте тази платена кукла на конци ,гласувате за чалга певец ,Айде сега да ви видя ,само да не излезете пак на протести платени протести ,че тогава ще ядете дървото Сигнализирай за неуместен коментар