Къде у нас са най-много карантинираните ученици и учители?

Област Велико Търново продължава трайно да е в "червената зона" по заболеваемост

21.09.2021 | 19:03 Редактор: Искра Ангелова

Плавно нарастване на случаите с Ковид-19 има и в училищата. Това стана ясно от думите на ресорния министър седмица след началото на учебната година. Къде учениците вече са под карантина и има ли основания за тревога?

Област Велико Търново продължава трайно да е в "червената зона" по заболеваемост. В девет учебни заведения има паралелки поставени под карантина, заради контакти със заразени учители или ученици.

"Към 09:30 тази сутрин карантинираните лица са общо 1 447 души, с 233 повече в сравнение с предходната седмица. За периода 15 септември - 19 септември са регистрирани 11 случая на Ковид-19 при ученици и педагози в девет училища на територията на областта. Като учениците са преминали от присъствено обучение в електронна среда за срока на карантината", каза директорът на РЗИ - Велико Търново д-р Евгения Недева.

В Природо-математическата гимназия в града три класа вече са преминали на онлайн обучение.

"Към момента имаме три паралелки, които са под карантина. Една паралелка в 11 клас, една паралелка в 12 и една – в десети клас. Около 75-76 ученици са. Всички училища в страната работят по един единен протокол в действия при подобна ситуация. Много ясно всичко е разписано и ние работим по тези указания. Няма никаква драма, всичко е нормално. В училището се спазват всички противоепидемични мерки, разписани от Здравната инспекция и Министерството на образованието", коментира зам.-директорът на ПМГ "Васил Друмев" Николай Цонев.

От Министерството на образованието признават, че ниският брой ваксинирани учители и неспазването на мерките може да доведе до затваряне на училища. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК