Очаква ни слънчево време, на много места ще има валежи и облачност

Минималните температури ще бъдат от 14 до 20 градуса

20.09.2021 | 07:11 Редактор: Жаклина Иванова

Денят ще започне със слънце и минимални температури от 14 до 20 градуса. Облаците от запад отново ще се увеличават. Около обед ще превалява над северните райони, а следобед валежите ще обхващат източни части от страната.

По Южното крайбрежие дъждовете ще бъдат интензивни. Вятърът ще бъде с променлива посока, преди обед от изток, а следобед - умерен от запад със скорост до 30 км/ч. Максималните температури в населените места ще са от 21 до 29 градуса, в крайните южни райони - до 33, 34, а по морето - до 26, 27.

Над планините ще има разкъсана облачност. Повече облаци ще има следобед с превалявания в Стара планина. Вятърът по високите части, над 2200 м височина, ще бъде засилен от северозапад със скорост до 50 км/ч. Максимални температури на 2500 м височина височина - около 7 градуса, а на 1500 м - до 15, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

През седмицата очакваме динамично време. Във вторник ще бъде хладно с разкъсана облачност и превалявания в Северна България и по морето. На юг от Бургас валежите ще бъдат по-интензивни. В сряда ще бъде ветровито и хладно с температури в населените места от 19 до 25 - 26 градуса. Ще превалява главно по Черноморието. В четвъртък западният вятър ще подгони облаците над Черно море и над страната, валежи не се очакват. В петък ще има повече слънце и чувствително ще се затопли като слънчевото и топло време ще продължи и през почивните дни.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК