Медици от "Александровска" болница говорят за съкращения, оказа се, че се сливат клиники

В болницата  са предприети структурни промени като част от плана за финансово оздравяване, информират от ръководството

17.09.2021 | 21:07 Редактор: Елеонора Танева
Медици от

Сигнал за масово съкращение на лекари в "Александровска" болница стигна до медиите. Обяви се и стачна готовност, от името на синдикат "Защита". Часове по-късно от ръководството на лечебното заведение заявиха, че няма съкращения.

"В болницата  са предприети структурни промени като част от плана за финансово оздравяване и стабилизиране на търговското дружество", пише в официалната позиция на болницата до медиите.

И уточняват, че съгласно промените - Клиника по нефрология, Клиника по нефрология и трансплантация и Клиника по диализно лечение са обединени в Клиника по нефрология, трансплантация и диализно лечение, поради сходство или дублиране на дейности.

Клиниката по  обща и чернодробно-панкреатична хирургия и Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия са преструктурирани в Клиника по обща и оперативна хирургия с Отделение по гастро-интестинална, хепато-билиарна и панкреатична хирургия и Отделение по пластично-възстановителна и бариатрична хирургия.

"Предстои да се обявят конкурси за началниците на гореизброените клиники, като техните бивши ръководители са поканени да останат като лекари в състава на клиниката, която са оглавявали. Досегашният началник на Втора хирургия проф. Георги Тодоров е освободен поради навършена пенсионна възраст. Към него е отправено предложение да остане на граждански договор като лекар в клиниката", информират от ръководството на болницата.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК