Изборите идват, какви ходове ще предприемат новите играчи на политическата сцена?

Обратното броене до кампанията преди първия вот 2 в 1 започна

17.09.2021 | 18:42 Редактор: Десислава Атанасова

Централнaта избирателна комисия определи сроковете, в които кандидатите за президент и вицепрезидент и тези за народни представители трябва да се регистрират за участие във вота на 14 ноември. 

Обратното броене до кампанията преди първия вот 2 в 1 започна, а според политолозите ходът ѝ в голяма степен ще се определи от проекта на бившите министри в служебния кабинет.

"И ако те се включат и вложат същата енергия, с която работиха като министри, бихме станали свидетели на една много интересна кампания, която може да размести пластовете“, заяви политологът Слави Василев.

В момента двамата бивши министри са на етап търсене на партия. Въпреки че все още не е ясно кого ще подкрепят или кой ще подкрепи тях, шансовете им никак не са малки.

"Техният потенциал е много голям, ако или като започнат да обикалят страната, не само тук в София и вложат всичко, шестицата им е гарантирана“, категоричен е Василев.

От "Демократична България" вече са имали неформални разговор с Петков и Василев. Формацията е готова на взаимодействие, но при конкретни условия. 

"Има много неща, които ДБ може да направи. Напълно е възможно да се окаже, че може да се работи в два неконкурентни потока“, смята Петър Славов от "Демократична България".

Критични обаче се оказаха от левицата.  

"Живели сме в една лъжа. Ще видим тяхната програма, всичко, което е произлязло до този момент говори за задкулисие“, посочи Иван Иванов от БСП.

Вече е ясно, че президентът Румен Радев ще се бори за втори мандат. Очакванията на експертите са кандидатът на ГЕРБ да влезе в трудна изборна битка. Не се изключени и изненади. 

"То ако не е национално разпознаваемо лице, няма никакъв шанс да бъде опонент на Румен Радев. "С какво ще го победят - с корупцията и кражбата ли?, каза Василев.

Не е изключено също президентската кампания да бъде белязана и от компроматни войни.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК