Социалист: Петков и Василев опитаха да купят БСП, Радев да се разграничи от тях!

Бивши министри строили партия зад гърба на всички, заяви Иван Иванов

16.09.2021 | 21:19 Редактор: Здравко Черкезов

Кирил Петков призна, че се е опитвал да получи "пълно доверие" от ПП "Екогласност" – един от участниците в "БСП за България". Тези хора открито ни лъгаха през цялото време в очите, че нямат намерение да правят партия, а всъщност се оказа, че са искали да купят част от БСП.

Това заяви депутатът от "БСП за България" в 46-ото НС Иван Иванов в предаването "Денят ON AIR".

Иванов се позова на изявление на председателя "Екогласност" Емил Георгиев, според когото Кирил Петков И Асен Василев са предложили да му вземат партията срещу водачески места и осигурено финансиране

"Бракониерства се и днес се доказа. Признанието на Кирил Петков, че действително се е опитвал да получи "пълно доверие" от партията, означава опит да бъде купен един от участниците в "БСП за България", което на практика означава опит за разбиване на коалицията", посочи гостът в студиото.

Според Иванов опитът на Кирил Петков е "доста непочтен" и е пълна противоположност на всички направени заявки за почтеност през последните четири месеца.

"Мисля, че днешното изявление на Петков е откровено признание за политическо търгачество и търговия с влияние – когато е бил икономически министър", изтъкна депутатът.

По думите му опитът на Кирил Петков е сравним с "500 К"-скандала между Татяна Дончева и групата на "Има такъв народ" и Иванов призова Специализираната прокуратура да се самосезира по случая.

"Поставя тъмен отпечатък върху целия политически живот на страната. Живеехме в лъжа. Тези хора открито ни лъгаха през цялото време в очите, че нямат намерение да правят партия, а всъщност се оказва, че са искали да купят част от БСП", подчерта социалистът.

Решението на БСП дали да подкрепи Румен Радев на предстоящите президентски въпроси зависи от отговорите на следните въпроси: "Някой спонсорирал ли е Петков и Василев? Подтиквал ли ги е от президентството?"

"От Радев очакваме да се разграничи от този проект. Най-логичното е да излезе и да каже "Нямам нищо общо с тях; не ги искам; излъгаха моето доверие; дадох им да управляват четири месеца, а зад гърба ми са строили партия". Това е най-логичното, защото все пак тези хора бяха назначени от него", настоя Иванов пред Bulgaria ON AIR.

 Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК