Стефан Янев: Показахме недъзите при изразходването на обществените средства

Служебният кабинет отчете управлението си през последните 4 месеца

15.09.2021 | 16:40 Редактор: Елеонора Танева

Служебният премиер Стефан Янев заяви, че правителството се е постарало да работи според обявените принципи - прозрачност, отчетност и професионализъм. По думите му това е видимо от хората. Като успех той отчете актуализацията на бюджета, като посочи, че това е успех и на парламента и за първи път от години се прави актуализация на пенсиите.

Премиерът Стефан Янев и членовете на Министерския съвет представят днес отчет за дейността на служебното правителство за малко повече от 4 месеца работа.

"От утре ще имаме нов служебен кабинет. Задачите, които стоят пред страната, ще бъдат изпълнявани в подобен дух и по подобен начин. Заедно с 46-ия парламент постигнахме споразумение за актуализацията на три важни бюджета за страната", заяви служебният премиер Стефан Янев. 

"Започнаха да се събират повече пари в хазната, бизнесът и хората работят по-спокойно, което доведе до второ тримесечие с ръст от почти 10%", отчете финансовият министър Асен Василев.

"10% нарастване на ББВ е огромна цифра, 20% увеличаване на износа на стоки и услужи. Когато има честен отбор с ясен план, който не го е страх, може да постигне много за 4 месеца", добави икономическият министър Кирил Петков.

Служебният премиер каза още, че България е демонстрирала диалогичност по отношение на Република Северна Македония. Според него, ако се допуснат компромиси сега, ще бъдем свидетели на доста компромиси в бъдеще. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК