Последен работен ден за депутатите, 46-ото НС остава в историята

Служебното правителство ще представи пред медиите отчет за дейността си

15.09.2021 | 07:05 Редактор: Тодор Петров
Последен работен ден за депутатите, 46-ото НС остава в историята

Днес е последното пленарно заседание на 46-ото Народно събрание. Президентът Румен Радев заяви, че в четвъртък ще разпусне парламента и ще издаде указ за провеждане на нови избори на 14 ноември. 

Като първа точка в дневния ред депутатите трябва окончателно да гласуват промените в Закона за съдебната власт, свързани с Бюрото за защита на свидетелите, което да премине от главния прокурор към правосъдното министерство. Предложението беше прието на второ четене в правната комисия. 

В петък от "Демократична България" поискаха свикване на извънредно заседание в понеделник, за да се гласува именно тази точка. Председателят на парламента Ива Митева обаче обяви, че това няма да се случи, тъй като предложението е постъпило в деловодството късно през нощта срещу събота. 

Служебното правителство пък ще представи днес пред медиите отчет за дейността си. То изпълнява функциите си малко повече от 4 месеца. 

В четвъртък Румен Радев ще обяви официално дали Стефан Янев остава служебен премиер, както и дали ще има "ремонт" в сегашния кабинет.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК