Напук на доц. Кунчев: Без задължителна ваксинация в социалното министерство

Към момента ние принудителни мерки не смятаме да предприемаме, увери зам.-министърът на труда

14.09.2021 | 22:27 Редактор: Здравко Черкезов
Напук на доц. Кунчев: Без задължителна ваксинация в социалното министерство

Екипът на социалното министерство няма да предприема мерки за задължителна ваксинация срещу Ковид-19. Това заяви зам.-министърът на труда Иван Кръстев пред ресорната парламентарна комисия.

Той коментира предложението на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев за задължителна ваксинация на работещите в определени сфери, сред които работещите в социалните заведения:

"Към момента ние принудителни мерки не смятаме да предприемаме, но всички насърчителни мерки, които биха могли да бъдат взети в рамките на действащото законодателство, от наша страна ще бъдат подкрепяни.

Призовавам всеки един български гражданин, който има възможността и здравословното му състояние позволява, да се ваксинира. Особено хора като нашите колеги от Агенцията за социално подпомагане, като колегите, които работят в социалните услуги, тъй като те са непрестанно изложени на контакт с други хора", каза той, предаде от БНР.

Кръстев допълни, че данните от проучване сочат, че към момента малко под 50% от заетите в системата на социалното министерство са или ваксинирали, или преболедували с наличие на антитела.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК