Ресторантьорите побесняха: Никой няма право да посяга на бизнеса, с който се прехранваме

Ако не срещнат разбиране, заплашват с протести и затваряне на магистрали и граници

14.09.2021 | 18:47 Редактор: Жаклина Иванова

Продължават протестите на бизнеса срещу наложените Ковид мерки. Те настояват за коректност от страна на държавата и нормална цена на електроенергията. Ако не срещнат разбиране, заплашват с още протести в края на месеца.

Пътят Пазарджик - Велинград - Банско остана блокиран за час този следобед. Повече от 300 души блокираха и движението в центъра на Велинград. До напрежение с пътуващите обаче не се стигна, тъй като те бяха отклонявани в началото на града от екипи на "Пътна полиция".

Протестиращите са категорични, че никой няма право да посяга на бизнеса им, с който изхранват семействата си.

"Хотелиерският и ресторантьорският бизнес всяка година са в пълен крах. Искаме просто нашите семейства да имат прехрана", каза диджеят Цветан Магаранов.

"Не искаме да си стоим вкъщи. Не искаме да бъдем принуждавани да го правим. Искаме да работим", обясни администраторът в хотел Георги Кирилов.

От туристическия бранш настояват също да се балансира цената на тока и да се спре спекулацията с електрическата енергия за бизнеса. Те се надяват на диалог с управляващите и постигане на споразумение. Ако такова не бъде налице в края на месеца, обмислят протести и затваряне на магистрали и граници.

Вижте повече в репортажа на Ангел Узунов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК