И сватбарите в Кърджали протестират - не могат да се събират по 500 души

Стотици блокираха възлово кръстовище, настояват за диалог относно мерките

10.09.2021 | 18:54 Редактор: Жаклина Иванова

Над 200 души се събраха в центъра на Кърджали и проведоха протестно шествие. За кратко затвориха възлово кръстовище. А причината са въведените Ковид ограничения.

Протестът премина по един от централните булеварди, след което блокира за кратко възлово кръстовище в града.

"Ограничава се дейността, ограничава се икономиката. Цените вървят нагоре, ние не можем да продължаваме по този начин. Това означава, че ще има множество фалити и хора, които ще останат без работа", каза зам.- председателят на БАЗ Павлин Петров.

"Когато се налагат мерки, те да бъдат дефинирани. Те се налагат само в областта на хотелиерството, ресторантьорството и заведенията за обществено хранене. Масово струпване на хора има в огромните хипермаркети, молове", коментира зам.-председателят на БХРА Атанас Димитров.

В Кърджали един от най-засегнатите е сватбеният бранш.

"При нас сватбите се провеждат с от 300 до 500 души. Капацитетът, който е допустим в момента, е 30 на закрито. Затова хората с резервации не могат да си проведат мероприятията, които са предплатили", обясни собственикът на заведение Кадир Мустафов.

Блокирането на кръговото кръстовище доведе до образуване на опашка от автомобили. Шофьорите споделиха, че подкрепят протеста. Протестиращите заявиха, че настояват за диалог относно мерките, които, според тях, се налагат избирателно.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК