Кирил Петков призна: С Асен Василев ще бъдем част от промяната, имаме идеи

Всичките си данъци през последните 12 години е платил в България и е горд

14.09.2021 | 14:30 Редактор: Юлия Христова
Кирил Петков призна: С Асен Василев ще бъдем част от промяната, имаме идеи

"С президента съм имал много положителни разговори. Моята гледна точка, заедно с Асен Василев, е как да бъдем част от промяната. Със сигурност ще бъдем част от промяната".

Това заяви служебният министър на икономиката Кирил Петков във връзка с негов евентуален политически проект или участието му в новото служебно правителство, което ще бъде назначено от Румен Радев на 16 септември.

От думите на Петков стана ясно, че заедно със служебния финансов министър в момента обсъждат как да продължават да бъдат част от промяната.

"Като служебни министри ли да продължим или да направим нещо. Определено имаме идеи. След 2 дни ще ви кажа моите бъдещи планове", заяви още Кирил Петков.

Той обясни, че всичките си данъци през последните 12 години ги е платил в България и е горд, тъй като не са малко.

"Реално те са около един милион чисти към държавата. Те са платени на базата на експортни продукти, износ от България в чужбина и работната ръка е била 100% в България. Български са ми бизнесите, тук се работеше, плащал съм си данъците и съм плащал всяка една стотинка навреме. И съм горд да застана пред камерите и да го кажа", подчерта Петков, цитиран от БГНЕС.

"Благоевград има невероятно съкровище – и това са университетите в него. Ако до този момент се е гледало само като академична стратегия, че ги има, днес обсъдихме, че това може да е част от икономическата стратегия в Благоевград. Ако вземем само всички хора, завършили АУБ, те са част от някакви индустрии и биха били идеалните хора да рекламират общината и да привличат инвеститори. С кмета говорихме да се направи и икономически борд, който включва собствениците на големите бизнеси и университетите и те да дават състезания за икономически стратегии на студентите", каза министър Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК