Какво е да пренощуваш в Кръстова гора и да усетиш изцелението мигновено

Ниските температури не спряха хилядите миряни

14.09.2021 | 13:56 Редактор: Тодор Петров

Хиляди пренощуваха под открито небе в Кръстова гора с надежда за чудо и изцеление. Днес православната църква чества Кръстовден 

Надеждата обединява всички, които пренощуваха под открито небе в Кръстова гора. Въпреки ниските температури, семейството на Нина и Веселин е тук с малкия си син - Ивелин, и прекара нощта на открито за първи път. 

"Да съм по-смирен, да съм по-добър. Животът стана различен, всички хора са по- нервни. Надеждата ми е цялото ми семейство да са живи и здрави, най-вече синът ми", споделиха двамата.

Живка посреща Кръстовден за 20-и път в манастир Света Троица. Разказва ни, че чудото се е случило и този път с помощта на вярата е излекувала крака си снощи. 

"Имах страшни болки. Едва слязох долу, а трябваше да отида за водата и със слизането си казах: Господи, премахни ми болките, за да си взема водата, а тя ми е много нужна". Само докато отида и се върна, вече грам болка нямам", разказа жената. 

Йеромонах Серафим се влюбил в мястото още като дете. 

"Тук въздухът е не само по-чист, но и всички се чувстваме братя помежду си. Усещаме това боготворно въздействие, което цари на това място, което се дължи на парчето от кръста, заровено в тази свята местност", посочи той. 

Днес десетки стигнаха до кръста в алеята на 12-те параклиса на 12-те апостола, за да измолят здраве и смирение.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години