Проф. Балтов не подписал документите за уволнението си?

Бившият шеф на "Пирогов" ще си търси правата в съда

13.09.2021 | 18:50 Редактор: Елеонора Танева

Бившият директор на "Пирогов" проф. Асен Балтов съобщи, че е уволнен от лечебното заведение. Това обяви самият той във Фейсбук. По непотвърдена информация той не е приел и подписал документите за уволнението си.

Днес e бил първият му работен ден след прекъсване заради болест. Сутринта хирургът е направил две операции и малко след това е извикан от директора на болницата и по думите на самия проф. Балтов - е уволнен. 

Той беше назначен за директор на "Пирогов" през февруари 2017 г. Отстранен е от длъжността през юли месец тази година, заради разкрития на Здравната каса за злоупотреби в болницата в размер над 1 млн. лв. Последва вълна от недоволство от работещите в "Пирогов", които многократно излязоха на протести с искане проф. Асен Балтов да бъде върнат на поста. 

"Пирогов" не точи Касата, "Пирогов" не нарушава правилата и то особено по отношение на Ковид-19 да се твърди, че не е работено адекватно, според мен не просто не отговаря на истината", заяви проф. Николай Габровски. 

Тогава проф. Балтов отрече да са били извършвани нарушения, а за директор беше назначен проф. Иван Поромански. Няколко дни след отстраняването му, проф. Балтов беше приет за лечение в спешната болница заради тежка хипертонична криза. От "Пирогов" не коментираха случая за сегашното му уволнение. А вълна от недоволство се надигна в социалните мрежи след новината за уволнението на проф. Асен Балтов. 

Стотици, в това число и политици, изразиха своята подкрепа към Балтов в интернет. От Министерството на здравеопазването заявиха, че при тях не е постъпвала информация за уволнението на проф. Балтов. Поради големия обществен интерес, министърът на здравеопазването е поискал информация за случая от директора на болницата проф. Иван Поромански. 

Проф. Балтов ще си търси правата в съда, той обжалва отстраняването си от директорския пост.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Emigrant
преди 2 години
Живях 20 години през най върлия комунизъм.По чудо оживях и мога да кажа само едно,че имаш ли комунисти в средата в която живееш,това са само интриганти,*** и изпълнители на поръчки!Крадът и с гъ зовете си,а обвиняват всички други за това,но те винаги са чисти като ангели небесни!!Ще кажа на българите в България,че ако ги оставите да дивеят и да правят каквото им дойде в *** червени кратуни,ще оставят България без доктори,професори,инжинери и специалисти.Така сториха преди 30 години! Сигнализирай за неуместен коментар