Радев към студентите: Работете заедно, само така ще градите много по-добро бъдеще

Спортът развива не само физически способности, той калява волята и гради характера, подчерта президентът

11.09.2021 | 22:05 Редактор: Елеонора Танева
Радев към студентите: Работете заедно, само така ще градите много по-добро бъдеще

"Всеки има своите безспорни лични качества и способности, но заедно можете много повече. Затова споделяйте вашите знания, сили и енергия, така че заедно да увеличавате вашия потенциал и да ставате по-силни. Използвайте всяка възможност да работите заедно, защото само така ще градите много по-добро бъдеще както за вас, така и за България и света". Това заяви президентът Румен Радев по време на официалната церемония по закриването на XIX издание на Националния студентски "Летен университет" в Китен.

Държавният глава връчи купата на отбора победител - Национална спортна академия "Васил Левски", а преди това бяха отличени студенти, спечелили състезания в девет различни спортни дисциплини. 

"Спортът развива не само физически способности, той калява волята и гради характера", подчерта президентът. Той посочи, че обучението в университета не се изчерпва с придобиването на знания и умения.

"То е преди всичко изключително важен етап  от вашия живот, в който вие се формирате като пълноценни личности, като отговорни граждани на нашата Родина“, заяви Румен Радев. 

Снимка: Пресцентър Президентство

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК