Борисов: Радев самоубива следващото правителство, всичко е подчинено да стане президент

По думите му хаосът в парламента може да забави и влизането ни в еврозоната

08.09.2021 | 13:50 Редактор: Искра Ангелова

Решенията на депутатите да променят бюджета и рязко да понижат пенсиите са в полза на президента Румен Радев и минират работата на следващо редовно правителство. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

Борисов призова депутатите, които променят бюджета, да признаят, че е необходимо и увеличение на данъците, а не само на пенсиите. Друг вариант е тегленето на външен дълг. А хаосът в парламента може да забави и влизането ни в еврозоната, смята той. 

Борисов обясни и защо ГЕРБ са участвали в част от гласуването - групата е подкрепила само предложението на партията и това на ДПС, защото едните предлагат 100, а другите 120 увеличение. И не ставало въпрос за годеж между двете формации. 

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че ще дойде наказателна процедура за свръхдефицит.

"Какво следва от това? Трябва в рамките на една година всичките разходи да бъдат орязани и да се самоубием. Това прави Радев в момента - самоубива следващо редовно правителство. Ясно е, че отново се готвят да измамят на изборите, защото не отварят Избирателния кодекс да се броят квитанциите на машините. Всичко е подчинено Радев да стане президент", отсече Борисов.

Лидерът на ГЕРБ призова Тошко Йорданов от ИТН двете най-големи партии да напуснат парламента, за да не се гласуват "глупостите по бюджета".

Иначе пресконференцията започна със снимка на Асен Василев и Стойчо Кацаров без маски. Борисов припомни, че  той е бил глобен с 300 лв., а двамата служебни министри сега - не.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК