Кацаров: ГЕРБ провали ваксинацията, никой не иска AstraZeneca заради Борисов

"Ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли", заяви министърът на здравеопазването

07.09.2021 | 12:13 Редактор: Здравко Черкезов
Кацаров: ГЕРБ провали ваксинацията, никой не иска AstraZeneca заради Борисов

Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли. Това каза министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров в отговор на Даниела Дариткова от ГЕРБ по време на изслушване в НС.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от AstraZeneca и в недостиг от Pfizer/BioNTech. Поради тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини, с които да се ваксинира", заяви още министърът.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационните екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастните хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на AstraZeneca и да ги даряваме, също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов", посочи д-р Кацаров, предаде "Фокус".

Той отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1,3 млн. при служебното правителство за същото време.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК