БСП върна мандата на президента. Радев: Уви, чакат ни нови избори

Сега на ход е държавният глава, който трябва да реши кога ще разпусне Народното събрание

07.09.2021 | 17:33 Редактор: Десислава Атанасова

БСП върна неизпълнен третия мандат на президента Румен Радев. Сега на ход е държавният глава, който трябва да реши кога ще разпусне Народното събрание и коя ще е датата на следващите предсрочни парламентарни избори. 

При президента от БСП потвърдиха, че няма да предлагат министър-председател и членове на кабинет, макар да са били готови да обсъждат имена. И върнаха мандата неизпълнен. 

"Благодаря, връщаме Ви проучвателния мандат, който ни възложихте с Указ №218. Положихме максимални усилия за разум, диалогичност и отговорност и пред държавата, и пред народа в този момент. Не срещнахме подкрепа от страна на "Демократична България", "Има такъв народ", "Изправи се. БГ! Ние идваме". Поради което Ви връщам мандата неизпълнен", каза Корнелия Нинова.

Президентът от своя страна благодари за работата на министрите и заместник-министрите от левицата в служебното правителство.

"Следващата стъпка, според БСП, са парламентарни избори, които да се проведат заедно с президентските", посочи държавният глава.

Дали ще има избори 2 в 1, ще стане ясно след като държавния глава подпише указа за свикването на третите за тази година парламентарни избори.

Повече вижте в репортажа на Виолета Русенова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК