Василев: Не ми е предлаган подкуп! Дончева: Слави иска да ме отстрани от политиката

Мая Манолова видя заговор и скочи на "Има такъв народ"

07.09.2021 | 15:10 Редактор: Искра Ангелова

Специализирана прокуратура се самосезира след публично изнесените данни в медиите за корупционно поведение на народен представител, съобщиха от държавното обвинение. От "Има такъв народ" твърдят, че депутатът от "Изправи се БГ! Ние идваме" Татяна Дончева е предлагала подкуп с намерението да разцепи най-голямата парламентарна група. Тя заяви, че ще си търси правата по съдебен ред.

"Стават ясни целите на Слави Трифонов - да бъда отстранена от политическия живот. Между другите политици и политически партии да бъдат създадени отношения на подозрителност и недоверие, които да не позволяват постигане на съгласие, за каквото и да било", коментира Дончева.

Според председателя на парламентарната група на "Има такъв народ" и заместник-председател на партията - Тошко Йорданов, Дончева е предложила половин милион на Радостин Василев, за да разцепи партията. За бившия председател на правната комисия обаче, подкуп няма.

"Никой не ми е предлагал подкуп, аз такова твърдение нямам", заяви той.

"Той просто ни разказа цялата ситуация, не сме коментирали изобщо как се е почувствал. И няма значение как се е чувствал г-н Василев, а какво се е случило", допълни заместник-председателката на парламентарната група на ИТН Виктория Василева.

След като прокуратурата се самосезира, Мая Манолова от ИБГНИ видя заговор. 

"След поредната интрига от страна на ИТН, парламентаризмът направо загреба дъното. Поразителен синхрон между действията на "Има такъв народ" и ГЕРБ. Те са като ансамбъл по синхронно плуване. Спецпрокуратурата не се самосезира нито за пачките в чекмеджето, нито за 70 млн. "такса спокойствие" от хазарт", подчерта Манолова.

"Казусът е морален и показва какво се у случвало дълги години назад както в кулоарите на парламента, а и извън него, а за срещата се бях консултирал с ръководството на нашата партия и те знаеха за това", подчерта Радостин Василев.

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов също коментира, но във Facebook.

"Снощи Татяна Дончева в първия си коментар след разкритията на Радостин Василев заяви, че е ходила при още десетина депутати на "Има такъв народ". И де факто призна, че е правила опит да разцепи парламентарната група на "Има такъв народ". Ако това не е грандиозен скандал в една парламентарна демокрация, в която всички се кълнем - здраве му кажи", написа Трифонов.

А междувременно стана ясно, че председателят на Народното събрание Ива Митева заяви, че не си говори с Татяна Дончева. Но самата Митева не е получавала пари или предложение за постове от Дончева.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
стефчо
преди 2 години
Ако нормалните хора в България гласуват за всеки един от изброените по долу ненормалници, то наистина не сме държава ..... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Електра
преди 2 години
Днес в едно интервю, Борис Марков от СДС каза, че Мая Костинбродска е венерическото заболяване на политическата ни система. Аз бих добавил, старата мома Дончева, Гнома, Рада и Купона, и всички партии, на уж на промяната, водени от Кауна Радеф, че са заразени от тая болест, както спинозната Импексова партия, на Краднелия ***... Сигнализирай за неуместен коментар