Влязоха в сила новите мерки, започват масови протести срещу ограниченията

Нощните заведения няма да могат да работят, но някои от тях обявиха, че няма да затворят

07.09.2021 | 07:20 Редактор: Жаклина Иванова

Влязоха в сила по-строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, разпоредени от здравното министерство.

Заведенията за хранене, казината и игралните зали ще работят до 23:00 часа, като на една маса може да има до шестима души. Фитнесите ще могат да използват 30% от капацитета си.

Нощните заведения няма да могат да работят, но някои от тях обявиха, че няма да затворят и ще работят със 100% ваксиниран персонал и ще допускат само клиенти със сертификат за отрицателен тест за Ковид-19 или за направена ваксинация.

На пазарите и тържищата ще се въведе еднопосочно движение. Затворени остават детските парти центрове и местата за организиране на игри. Занималните и езикови школи ще работят, но с до 10 посетители едновременно.

Сватбените тържества ще се провеждат с до 60 гости на открито и 30 на закрито.

След обявяването на мерките миналата седмица започнаха протести срещу ограниченията на различни места в страната. За днес се предвиждат блокади на възлови кръстовища в Русе, Добрич и Хасково. За утре се подготвя и мащабен национален протест на собственици и служители на заведения, който ще се проведе в София.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК