Абсурдно: За 24 часа мъж е с положителен и отрицателен PCR в една и съща лаборатория

Заради карантината мъжът рискува да загуби работата си

03.08.2021 | 17:57 Редактор: Елеонора Танева

В рамките на денонощие мъж от Пазарджик се оказа с положителен, а след това и с отрицателен PCR тест. От РЗИ му наложиха карантина и той, заедно с негови приятели, ще остане без работа, защото не може да се върне в Нидерландия. 

Ден преди планираното пътуване Славчо Лазаров отишъл в лаборатория в Панагюрище, за да си направи PCR тест. Необходим му е за пътуването, тъй като не е ваксиниран. Изненадващо неговият тест се оказал положителен.

"Веднага реагирах. Отидох в лаборатория в Пазарджик. Направих антиген тест, както и на съпругата ми, защото сме били заедно. Те излязоха отрицателни", заяви Славчо Лазаров.

Семейството решило да направи повторен PCR тест, за да проверят дали не е станала грешка. 

"На другия ден отивам в същата лаборатория за PCR тест и ми излиза отрицателен", изненадан е мъжът.

Карантината му обаче остава, въпреки отрицателния тест. Затова и Славчо не може да напусне страната. Още четирима души не могат да тръгнат за Нидерландия, тъй като са разчитали да пътуват с буса му. 

"Какво правим сега? Ние сме зависими от тези 14 дни. Объркваме положението на едното момче, на друго, това са 5 семейства, които както казват хората остават без препитание", заяви съпругата на Славчо Райна Лазарова.

От Регионалната здравна инспекция са категорични, че карантината на Славчо е задължителна.

"След като веднъж има положителен тест и е въведен в системата си изкарва 14-дневната карантина. Тя не може да се отмени. Ние не можем да коригираме такива неща в системата. Ако има грешка тя не е наша", категоричен е д-р Иванка Василева от РЗИ - Пазарджик. 

Славчо е категоричен, че ще търси правата си по съдебен път и настоява виновните за тази грешка да бъдат наказани.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК