Разработват хапче за Ковид-19, което да се приема два пъти дневно заедно с ваксината

Очаква се то да бъде пуснато до края на годината

02.09.2021 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова
Разработват хапче за Ковид-19, което да се приема два пъти дневно заедно с ваксината

От фармацевтичната компания Pfizer разработват хапче за Ковид-19, което е предназначено да се приема заедно с ваксината им, съобщи Nationalfile. Очаква се новото хапче да бъде пуснато до края на годината и ще трябва да се приема два пъти на ден.

Същата седмица от компанията обявиха, че ако хапчето успее, има потенциала да помогне значително в медицината, предоставяйки на пациентите нова терапия, която може да бъде предписана при първите признаци на инфекция, без да се налага хоспитализация. От компанията описват лекарството като "антивирусна терапия, предназначена специално за борба Ковид-19 - в нехоспитализирани, но със симптоми възрастни, които имат потвърдена диагноза на SARS - CoV - 2 инфекция и не са с повишен риск от прогресиране до тежко заболяване, което може да доведе до хоспитализация или смърт".

Медийните корпорации вече изразиха вълнение за новото хапче и Pfizer е толкова уверен, че хапчето ще бъде одобрено от правителствата бързо, че вече е започнала производствена линия преди края на клиничните изпитвания, съобщава "Труд".

Други компании също работят усилено по създаването на хапче срещу Ковид-19, докато правителствата и медиите са фокусирани върху самия вирус.

В Сингапур 16-годишно момче беше постановено да отговаря на условията за споразумение за 225 000 долара тази седмица, след като претърпя сърдечен арест при миокардит, което лекарите определиха като вероятно в отговор на първата му доза от ваксината на Pfizer/ BionTech.

Министерството на здравето заявява: "Миокардитът вероятно беше сериозно нежелано събитие, произтичащо от ваксината срещу Ковид-19, която можеше да се влоши от неговото усилено вдигане на тежести и високата му консумация на кофеин чрез енергийни напитки и добавки."

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
6 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
хахахахахахаха тея изплискаха легена Сигнализирай за неуместен коментар