Ресторантьори се опитаха да нахлуят в Общината в Пловдив: Искаме работа!

Те са недоволни от новите ограничения, наложени от здравните власти срещу Ковид-19

03.09.2021 | 18:06 Редактор: Искра Ангелова

Собственици на заведения и нощни клубове протестират и днес - в Пловдив и Благоевград. Те са недоволни от новите ограничения, наложени от здравните власти срещу разпространението на Ковид-19.

В Благоевград стотици представители на ресторантьорскя бранш блокираха международния път за Гърция. Втори ден поред те се обявяват срещу новите мерки на здравните власти, които ограничават работата им. За около 20 минути пътят към границата беше блокиран и в двете посоки. По-късно протестиращите се насочиха към кръговото кръстовище с автомобилите си, като се опитаха да го затворят, но органите на реда не позволиха.

"Нашите мотиви са, че трябва да не оставят да работим нормално, защото вече имаме ваксини, имаме и опит. Ние не сме виновни и нашия труд и нашата работа с нищо не пречи за справяне с тази епидемия", каза ресторантьорът Емил Ирибозов.

"Нашето искане е да можем да работим, за да получаваме заплатите, а не при всяка една пандемия да бъдем затворени и да не знаем как да си нахраним семейството, не мисля, че ресторантьорството е най-рискованият бранш", допълни помощник готвачът Албена Манова.

В Пловдив също имаше шествие на гневни ресторантьори със свирки, вувузели, тенджери и викове "Искаме работа". Недоволните стигнаха до Общината, където се опитаха да нахлуят. И тук се наложи намеса на полицията, която изтласка протестиращите. 

Ресторантьорите дават срок от 3 дни на здравните власти да отменят заповедта. 

"От другата седмица започваме мащабни протести, ако не бъдем чути. Също така ще дадем срок от 3 дни на парламента и на здравните власти да отменят тази заповед. Ако този срок не бъде изпълнен - от вторник започваме протести в цялата страна. И всички в туризма сме единни, че ще бойкотираме тази заповед - няма да затварят нощните заведения и няма да спазваме вечерния час", категоричен е председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК