Нинова съсипа от критики ИТН, ДБ и ИБГНИ, даде им 4 дни да размислят

Последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората, настоя лидерът на БСП

03.09.2021 | 12:31 Редактор: Здравко Черкезов
Нинова съсипа от критики ИТН, ДБ и ИБГНИ, даде им 4 дни да размислят

Съжаляваме за това, което ви причинява 46-ото Народно събрание, особено вчера и днес – грозните сцени, личните обиди и непремерените изказвания на колегите са унизителни за българския парламентаризъм. Така се обърна към българските граждани лидерът на БСП Корнелия Нинова на днешното парламентарно заседание.

"Ние от коалиция "БСП за България" опитахме да внесем стабилност, спокойствие и разум. Поканихме ИТН, "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме" на разговори за мнозинство по политики и редовно правителство. Мнозинство за промяна на модела", посочи тя.

Лидерът на левицата се обърна и към "партиите на протеста": 

"Вие отказахте да направим мнозинство, което да смени главния прокурор, а сега търсите мнозинство, което да смени охраната му. Ето на това му се казва "реформа по протестърски". Така ли отговаряте на очакванията на хората, които десетки дни бяха на площадите с две искания – оставка на Борисов и оставка на Гешев?! Виждаме, че в последните дни много йезуитски се опитвате да прехвърлите отговорността за собственото си безсилие върху БСП. Не можем да ви го позволим", категорична бе Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП подчерта, че през целия изминал месец социалистите са мислели държавнически – проявявали са отговорност, търпеливост и разум – и призова: 

"Имате 4 дни до вторник. За последен опит за разум и отговорност пред държавата и хората. Не вярвам тези 4 дни да изтрият срама и да върнат изгубените 44, откакто сме положили клетва. Но все пак оставаме с последна надежда – до вторник да се опитаме да променим ситуацията и поне на финала НС да изглежда отговорно към българските граждани", обърна се Нинова към останалите парламентарни групи в 46-ото НС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК