Тошко Йорданов: Имаме желание за управление, останалите бяха доста твърдоглави

"Всичките гласувания вчера са практически невалидни", коментира зам.-председателят на ИТН

03.09.2021 | 09:37 Редактор: Здравко Черкезов

Росица Кирилова е водила вчерашното парламентарно заседание в грубо нарушение на правилника, а в почивката е питала председателя на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова "как да прецака гласуването". Това заяви председателят на ПГ "Има такъв народ" Тошко Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

"Всъщност, всичките гласувания вчера са практически невалидни, защото те бяха в нарушение на правилника. Сега ще се опитаме да оправим глупостите, които сътвори Росица Кирилова и ще предложим точката да продължи да се гласува, защото тя унищожи заседанието", обясни той.

По думите му дали ще има време за актуализацията на бюджета, зависи изцяло от президента Румен Радев.

"Зависи от президента Радев кога ще разпусне парламента. Актуализацията влиза на второ четене следващата седмица. Такава е процедурата, такава е Конституцията, не зависи от нас", посочи Тошко Йорданов.

Зам.-председателят на ИТН коментира и причината партията на Слави Трифонов да отреже за 5 минути преговорите за правителство с БСП.

"Хубаво е всички да разберат, че в нашата партия се опитваме - което кажем, това да вършим. Още в началото на този парламент обявихме, че ще предложим кабинет и ако не бъде подкрепен от протестните партии, ние няма да участваме повече в даване на доверие на други. Ние просто изпълняваме това, което сме казали", подчерта той.

Йорданов коментира задаващите се нови предсрочни парламентарни избори.

"Искрено се надявам да има редовно правителство. От наша страна ще има изключително разбиране и желание за управление. Надявам се останалите да проявят здрав разум, защото бяха доста твърдоглави", завърши Тошко Йорданов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Така всички се държат - като незрели деца! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Съгласен
преди 2 години
"Останалите бяха доста празноглави", а най-празноглав беше (и е) Слави Трифонов. Сигнализирай за неуместен коментар