Депутатите се караха 2 часа и накрая не разбраха дали е свалена охраната на главния прокурор

Взаимни обвинения и нападки между народните представители

02.09.2021 | 19:09 Редактор: Юлия Христова

Викове, освирквания и окупиране на парламентарната трибуна. Скандал беляза гласуването на промените в закона за НСО. След близо два часа дебати депутатите не са наясно дали са успели да свалят охраната на главния прокурор. 

Още в началото депутатите спориха за това трябва ли точката за премахването на охраната от НСО на главния прокурор да бъде дискутирана или отложена за утре. В крайна сметка до дебат се стигна.

"Не е налице нито една причина обградените с множество гавази, возени с множество коли, които плащат данъкоплатците, забележете", каза Николай Хаджигенов от ИБГНИ. 

"Не, и главният прокурор и той остава със специализиран транспорт и с транспорт", посочи председателят на НС Ива Митева.

 

В крайна сметка, при полупразна зала се премина към гласуване. Тук дойде и спорът за това има ли необходимите гласове за приемането на предложените текстове.

След кратка пауза последва поименна проверка и поредното повишаване на градуса в пленарната зала.

В крайна сметка депутатите не разбраха дали предложените текстове са приети. Оказа се, че всяка политическа формация тълкува правилника по свой начин.

"Имаме зам.-председател, който води така както иска ГЕРБ, и нищо общо няма с правилника. Всяко нейно оставяне на трибуната води до такива резултати. Според нас текстовете са приети", допълни Хаджигенов.

"За нас, категоричното ни мнение е, че двата законопроекта не бяха приети", заяви Александър Ненков от ГЕРБ.

"Всички видяхме цирка, който демонстрираха партиите на статуквото. Пожелаха да съхранят и главния прокурор, и Бойко Борисов", посочи Станислав Балабанов от ИТН.

Окончателно дали са приети промените в закона или не, ще стане ясно утре.  От БСП изобщо не присъстваха в пленарната зала.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК