Божанков скочи на Манолова: Тя е рецидивист в кражбата на законопроекти на БСП

"Не е единичен случай", изтъкна депутатът от "БСП за България"

25.08.2021 | 11:37 Редактор: Здравко Черкезов
Божанков скочи на Манолова: Тя е рецидивист в кражбата на законопроекти на БСП

Мая Манолова е рецидивист в кражбата на законопроекти на БСП. Това каза народният представител от ПГ на "БСП за България" Явор Божанков по време на изслушване на екоминистъра Асен Личев. 

Той разкритикува председателя на парламента Ива Митева, че не е забелязала, че Мая Манолова грубо е излъгала, че нейният законопроект е внесен преди този на БСП. 

По думите му законопроектът на БСП за отпадъците е внесен в 44-ия парламент, когато "Мая Манолова се е снимала лайф и е трупала рейтинг, за да влезе в Народното събрание". 

"Не е единичен случай, тя открадна няколко законопроекта", каза той. Явор Божанков даде пример с проектите на БСП за пенсиите и други социални закони. "Г-жа Манолова е рецидивист в това отношение", подчерта Божанков.

След изказването му от ИБГНИ призоваха председателя на НС Ива Митева да приканва говорещите дали имат частен интерес, предаде "Фокус". От своя страна Георги Свиленски от БСП заяви, че в правилника пише кога и как се декларира частен интерес. 

"Нямате право вие да обвинявате дали има или няма. Ако е преценил, че има, той щял да го декларира", категоричен бе Свиленски. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК