Ресторантьорите обявиха война на ограниченията, организират протести с блокади

Представители на бранша ще блокират центъра на Велико Търново

02.09.2021 | 15:29 Редактор: Юлия Христова
Ресторантьорите обявиха война на ограниченията, организират протести с блокади

Първа гневна реакция на новите ограничения, които влиза в сила на 7 септември. От Българската асоциация на заведенията заявиха, че ще бойкотират заповедта на здравния министър и няма да я спазват.

Наели са адвокати и обявяват война на здравните ограничения. От днес започват протести в различни градове на страната, като кулминацията ще бъде мащабен протест в центъра на София на 7 септември.

Ресторантьорите стартират протести с блокади заради затягането на мерките срещу разпространението на коронавируса. Това потвърди председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Той допълни, че акциите на недоволство започват от днес. Представители на бранша ще блокират центъра на Велико Търново. Утре излизат колегите им в Пловдив.

"Целият туристически бранш, заедно с всички засегнати браншови организации по тази заповед, започваме да блокираме цялата страна. Днес почваме от Велико Търново, утре Пловдив, в София ще направим огромен протест на 7-ми, и оттам насетне всеки ден ще блокираме цялата страна. Абсолютна лъжа е, че има каквито и да е било социално-икономически мерки и за бизнеса, и за хората“, заяви Алибегов пред БНР.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК