Комитова: Бюджетът на АПИ е продупчен, не мога да поема срокове за 1,5 млрд. лв.

Служителите се опитаха да внесат декларация и в Министерския съвет, и в президентството

01.09.2021 | 14:03 Редактор: Искра Ангелова

Нов протест на работниците от шуменското дружество "Автомагистрали - Черно море". Те блокираха движението в двете посоки на булевардите пред МС и президентството за близо 2 часа.

А искането им остава непроменено - да им бъдат изплатени задължения в размер на близо 37 млн. лева за ремонта на АМ "Тракия" в участъка между Чирпан и Стара Загора, които са необходими за изплащане на възнаграждения на работещите в дружеството.

Служителите се опитаха да внесат декларация и в Министерския съвет, и в президентството, но и от двете институции ги отхвърлиха. Така недоволните казаха, че няма да освободят движението, докато не разговарят лично с министъра на регионалното развитие и благоустройството. 

В крайна сметка министър Виолета Комитова дойде на протеста, за да разговаря с недоволните. Тя им обясни, че бюджетът на АПИ е "продупчен" и се търсят варианти за изпращането на парите им, но такива не се намират.

От своя страна недоволните повишиха тона ѝ поставиха условие - искат си парите до края на годината. 

"Не мога да поема срокове за 1,5 млрд. лв., които го няма в бюджета. Трябвало е да го има в бюджета миналата година, който е правен през септември-октомври", отсече тя.

Протестиращите си тръгнаха след разговора с министър Комитова. В 16:00 ч. техни представители са поканени на среща в Министерството на финансите, за да се търсят варианти.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК