Убийство за едно паркомясто: Колко струва човешката агресия?

Прокуратурата разследва смъртта на 47-годишен мъж от кв. "Красно село"

31.08.2021 | 19:41 Редактор: Десислава Атанасова

Прокуратурата разследва смъртта на 47-годишен мъж, за когото се предполага, че е починал след скандал и побой за паркомясто в столичния квартал "Красна поляна". Според съседи, проблемите пред блока са от години, но всички се страхуват да говорят за тях.

Според очевидци поводът за съседския спор тръгнал заради драскотини по колата на починалия мъж. Той отишъл да търси обяснение от съсед. Хората споделят, че починалият е много спокоен и хладнокръвен човек, който не би предизвикал агресия. 

"Имах с него контакт, защото го наводних малко отдолу и толкова внимателен, въобще не ми е правил никакви забележки. С прекрасни впечатления съм и всички сме възмутени. Това са едни хубави и много спокойни хора, които реално не вярвам да са провокирали такъв тип реакция. Това цялото нещо звучи ужасяващо, просто нямам коментар", разказват съседи. 

Хората споделят, че проблемите пред блока са от години, почти всеки един от тях е имал разправа с агресивния съсед. Те се страхуват да говорят, защото после ще има последствия за тях.

"Няма човек, на който не е направил нещо, а на моята съседка даже и е оставил бележка - "ще ти нарежа гумите ако паркираш още един път тук", споделят очевидци. 

Потърсихме и заподозрения, но без резултат.

От Софийската градска прокуратура е образувано досъдебно производство за извършено престъпление от общ характер. Потърсихме ги за повече информация по случая и дали има задържани, но не получихме отговор.

Вижте повече в репортажа на Габриела Ангелова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК