България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Паркомясто за всеки пред блока - решение на проблемите в "Красно село"?

Сумата за услугата трябвало да е резумна

21.02.2020 | 08:10 Редактор: Юлия Христова

Разбити улици, липса на тротоари, изоставени автомобили, презастрояване, трафик. Това са само част от проблемите, които тормозят столичните кметове. През последните години се търси решение на хроничните задръствания, които блокират ежедневно столичани. Новият кмет на район "Красно село" се обяви против разширяването на "зелените" и "сини зони" и предлага паркомясто за всеки пред блока. 

"Това е третият по големина район. Междублоковите пространства са превърнати в място за паркиране. Сваляйки кал там, колите замърсяват въздуха. Намирам, че хората са узрели да плащат определени социални услуги", каза за "България сутрин" районният кмет Росина Станиславова. 

По думите ѝ сумата за услугата трябва да е резумна и според възможностите на хората, които живеят там. 

"На този етап не мисля, че е разумно да ги санкционираме. Парите ще отиват в Столична община. Мнението на хората ще е водещо и ще обсъдим всички варианти, за да имат информираност", посочи Станиславова за Bulgaria ON AIR.

Инвеститорите били приветствани в строежа на училища и детски градини, но презастрояването оставало сериозен проблем за "Красно село". Имало и немалко проблеми с инфраструктурата, нужно било ново кръгово кръстовище, тъй като се случвали немалко катастрофи. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК