Наводнени улици и кал от години тормозят жители на "Красно село"

Проблемът идвал от аварии на водопреносната мрежа

06.10.2019 | 17:22 Редактор: Василена Василева

Десетки аварии на водопреносната мрежа от години наводняват улицата пред блок 202 в столичния квартал "Красно село". За поредната авария алармираха жителите на блока пред Bulgaria ON AIR. От Софийска вода казаха, че ще се извърши допълнително обследване на тръбите, а след като резултатите станат ясни, ще бъдат предприети необходимите действия. 

Част от асфалта на улицата пред блок 202 в "Красно село" бил подмен, но след множество аварии във водопреносната мрежа е скрит под няколко сантиметнра кал. А някъде под калта, разкзват гражданите, се намира новят асфалт, положен през изминалата година.

От Софийска вода събщиха за Bulgaria ON AIR, че ще се направи обстоен преглед на конкретния водопровод.

Подмяната на уличните водопроводи се извършват по установени критерии спрямо амортизацията им или спрямо плановата инвестиционна дейност. 

Изтеклата вода при подобни аварии не влиза в сметките на клиентите. Фактурираната вода на домакинствата се изчислява по главния (общ) водомер в блоковете и показанията на индивидуалните. 

А до края на проверката хората от блок 202 се надяват да няма повече аварии, тъй като голяма част ат повредите, по ирония на съдбата, се случвали през почвните дни.

Репортаж на Иван Кънчев и оператора Петър Симеонов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК