Борисов: Кой разумен народ ще провежда избори след избори?

"Предупредих, че няма да има правителство, докато диктаторът Радев не бъде преизбран", посочи лидерът на ГЕРБ

29.08.2021 | 18:35 Редактор: Жаклина Иванова

Критики към политическите партии, президента и служебния кабинет отправи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на конференция на младежката структура на партията. Основната от тях беше свързана с тайните срещи и договорките между представители на "партиите на протеста". По неговите думи правителство няма да има, но Корнелия Нинова нарочно бави връщането на мандата.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов видя сценарий в опитите на Корнелия Нинова да сформира кабинет, при положение, че няма подкрепа от другите партии.

"Тя трябваше да го в върнала. В петък ѝ казаха, че не я искат. Ние сме казали, че не я искаме. Тя не иска с ДПС. От "Изправи се БГ! Ние идваме!" казаха, че не искат. За какво го държи? Това да не е механична играчка да си играе с него. Освен да угажда на Радев, за да могат да се протакат и да не станат изборите 2 в 1. Те са по сценарий. Не ги подозирам, то е факт. Защо ще го държи, след като няма да има правителство? Или ако ще има правителство, то ще е на задкулисието, защото официално всички са заявили, че не искат", посочи лидерът на ГЕРБ.

Според него целта е да продължи да действа служебното правителство, докато не минат президентските избори.

"Още май месец предупредих, че няма да има правителство, докато диктаторът Радев не бъде преизбран. Какво мнозинство повече им трябва от това, което имат в момента? Ходят си на гости при Трифонов - и Христо Иванов, и Мая Манолова. Защо ще ходим на избори ? Едно е само възможно и то е, че президентските избори трябва да ги проведе служебното правителство на Румен Радев. Тези хора имат една-единствена цел – Румен Радев да има втори мандат. И няма да се спират пред нищо. Кой разумен народ ще провежда избори след избори, ще харчи близо половин милиард лева?", попита Борисов.

Бившият премиер заяви, че предпочита избори 2 в 1 и отново повдигна темата с възможните манипулации на машинния вот.

"Ние сме избори 2 в 1, защото ще спестим 60 милиона", уточни той.

Лидерът на ГЕРБ критикува и исканията за актуализация на държавния бюджет, в който се планира увеличение на пенсиите.

"Такова драстично повишение на пенсиите върви и с повишение на данъците. Когато залагаш такива дългосрочни мерки, трябва да кажеш кой ще бъде отговорният за събиране на парите, за да се изплащат тези пенсии. И тогава някои ще си отидат за Канада, други - за Англия, трети  - за където хванат", коментира още той.

Борисов обвини служебното правителство и в подхода към ваксините и идеята да се изпрати армия на границата, заради увеличаващия се миграционен натиск от Афганистан.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 2 години
4
0 rate up comment rate down comment 0
Логов
преди 2 години
Борисов е против. Това значи, че е добро. Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 5
отговаящ
преди 2 години
това е същия народ който 12 години имаше затвоник за министър председател криещ милиони в нощно шкафче , Сигнализирай за неуместен коментар
2
5 rate up comment rate down comment 5
МИЛЕНИУМ
преди 2 години
мутро престъпник бандит Сигнализирай за неуместен коментар
1
8 rate up comment rate down comment 5
Ради
преди 2 години
Борисов упорито продължава да се занимава с Радев. Изненадвам се, че не го е посочил за виновник и за войната в Афганистан. Сигнализирай за неуместен коментар