Ковид-19 в България: 10 области вече попаднаха в "червената зона"

Очаква се и други области да преминат границата от 250 заразени на 100 хиляди души население и да се оцветят в "червено"

28.08.2021 | 14:14 Редактор: Жаклина Иванова

10 са областите в "червено" у нас. Още утре или през следващите дни може да се очаква и други области да преминат границата от 250 заразени на 100 хиляди души население и да се оцветят в "червено". Това са София, Силистра и Шумен.

Днес отново работят мобилни ваксинационни пунктове в големите търговски центрове в София. Кабинети за имунизация приемат желаещите и в редица други градове и села на страната.

България остава на едно от последните места в Европа по брой ваксинирани хора.

"Първата причина е поради общото недоверие на хората в България във властта. Чувството за несправедливост и логичният бунт на човека срещу това, което му каже властта, да се обявява. Следващото нещо е в директните действия на политиците. Част от тези партии активно яхнаха темата за липсващата пандемия, за лошите ваксини. Третата точка защо ваксинацията е малка е свързана с допуснати грешки - заложихме на най-евтината ваксина, а тя дойде най-късно. Беше грешка, и че в началото, когато всички искаха да се ваксинират, нямаше ясна, стройна организация. Имаше проблеми с информационната система - кой трябва приоритетно да се ваксинира", заяви изпълнителният директор на болницата по онкология проф. Стефан Константинов в предаването "Опорни хора".

Снимка: Даяна Георгиева (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК