Христо Иванов към ИТН: Не бъдете като ГЕРБ, преосмислете поведението си

Той вижда липса на диалогичност, авторитарност в действията на партията на Трифонов

27.08.2021 | 12:50 Редактор: Тодор Петров
Христо Иванов към ИТН: Не бъдете като ГЕРБ, преосмислете поведението си

Съпредседателят на "Демократична България" - Христо Иванов, заяви, че "Има такъв народ" трябва да преосмислят поведението си и да не се държат авторитарно като ГЕРБ. 

С тези думи той отговори на обвиненията на Тошко Йорданов, който тази сутрин персонално го обяви за провала в опитите за съставяне на редовен кабинет в рамките на 46-ия парламент, предаде БНР.

"Когато не знаеш какво правиш, бориш се с ГЕРБ със същите методи - липса на диалогичност, авторитарност, и после Христо Иванов е виновен. Надявам се на някакво ниво в ИТН да си направят сериозни изводи и поне в следващия парламент да си променят подхода. С авторитаризъм, с желание да вземеш с 65 гласа всичко и да обявиш, че всички останали ти искат нещо, когато ти не искаш подкрепа, това е абсолютна рецепта за катастрофа, която наблюдаваме в действие", настоя той.

"Нека избирателите преценят кой е виновен", отбеляза Христо Иванов и уточни, че в събота и неделя ще се проведат заседания на колективните органи на коалицията, за да се вземе окончателно решение дали ще се включат в организираните от БСП преговори.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
Пинокио
преди 2 години
Подлите ДБ-расти сега търсят преосмисляне?! Защо не подкрепихте кабинета на ИТН, г-н Пинокио? И, нали нямаше да се договаряте с БСП? Нали видяхте дългата ръка на ДПС зад кабинета на ИТН? Сега защо ги молите? Лакоми *** и ***! Сигнализирай за неуместен коментар