fallback

Прокуратурата спря строежа на хотел над плаж "Бутамята"

Строежът е в защитена зона от екологичната мрежа Натура 2000

26.08.2021 | 17:27 Автор: Елеонора Танева

Върховна административна прокуратура спря строежа на хотел над плаж "Бутамята" след установени нарушения от Министерството на околната среда и Дирекцията за национален строителен контрол.

В средата на месец юли 2021г. ВАП образува преписка във връзка с медийна информация, касаеща строителство на хотел на първа линия над плаж "Бутамята" в село Синеморец.  В данните се споменава, че построеният хотел е незаконен, тъй като на мястото е одобрен строеж на три вили. 

Въз основа на тази информация и засягането на обществен интерес, ВАП сезира министъра на околната среда и водите и началника на ДНСК за извършване на проверка за законност на строителството на хотел Блок 1 и Блок 2 в м. "Поляните", с. Синеморец, община Царево. 

Установено е, че при издаването на разрешението за строеж липсва изискващият се административен акт по ЗООС и ЗБР за изграждане на хотел в защитена зона от екологичната мрежа Натура 2000 - защитена зона "Странджа".

Образувано е административно производство за спиране на строителството.

Със заповед на РДНСК Бургас са спрени всички видове строително монтажни работи на обекта, наредено е прекъсването на ел. захранване  и е забранен достъпа до строежа,  считано от 26.08.2021 г.

Снимка: БГНЕС/архив/

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback