Перничанин: Беше лудница, чаках с часове, за да пазарувам на промоция

РЗИ няма да може да наложи глоби, защото в хипермаркета не е имало инспектори по време на намаленията

25.08.2021 | 19:24 Редактор: Елеонора Танева

С или без страх от Ковид-19 хиляди се струпаха пред 2 хипермаркета в града, за да пазаруват на промоция. Шокова промоция за нощно пазаруване, с намаление на цените до 70% привлече тълпите от хора, които пазаруваха до 3 часа през нощта. Паркингите на магазините се изпълниха от клиенти. На място са били изпратени 2 полицейски екипа, но спазването на противоепидемичните мерки беше невъзможно. 

За да влезе в магазина Милен е чакал с часове.

"Беше лудница, не беше анархия, имаше някакъв ред, пускаха ни на бройки, а не да влизат кой както може. Имаше големи намаления, макар че някои стоки бяха свършили по едно време, три торби взех", сподели среднощнтите си преживявания Милен Владимиров. 

Други перничани осъдиха съгражданите си, струпали се на едно място и пренебрегнали мерките срещу Ковид-19 в името на пестенето на пари.

"Много народ се струпа, няма как да влезнеш. Това е ужас, все едно не са виждали ядене. Брат ми не е успял да влезе до 1 часа през нощта. Те не пускат много хора", казва перничанин.

От Общината излязоха с апел към хората да спазват мерките срещу Ковид-19.  

"Истината е, че двата клона подадоха искания за удължено работно време, което Общината е разрешила. Истината е, че тази гледка не се различава по нищо от родното Черноморие", каза кметът на Перник Стефан Кръстев.

Десетки сигнали за нарушаване на ковид мерките са постъпили в РЗИ - Перник. От инспекцията започнаха проверка в двата обекта от веригата. Санкции за нощта на промоцията няма да бъдат налагани, защото инспектори не са присъствали на място. А от чуждестранната верига излязоха с позиция, че са направили всичко възможно, за да бъдат спазени противоепидемичните мерки. И уточниха, че скоро нямат планирани подобни промоционални кампании.

Още утре в Перник предстои отваряне на нов хипермаркет от друга верига. Промоции отново ще има. Ръководството на Община Перник се опасява, че отново ще се образува струпване на хора. А Милен, смята да напазарува и там, въпреки че вече е изхарчил парите си. 

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК