Огнище на Ковид-19 в детска градина в Димитровград

Под карантина са поставени три лица от персонала

24.08.2021 | 11:58 Редактор: Искра Ангелова
Огнище на Ковид-19 в детска градина в Димитровград

71 нови положителни случая на коронавирус са регистрирани в област Хасково за изминалото денонощие, съобщиха от Областна администрация.

Лицата са от общините Свиленград, Хасково, Харманли, Тополовград, Симеоновград, Минерални бани, Любимец, Маджарово и Димитровград. 129 души са хоспитализирани към момента, които се намират за лечение в лечебни заведения за болнична помощ.

Диагностицираните случаи с коронавирусна инфекция в областта от началото на пандемията до момента са 10563. Излекуваните лица са 9137. Починали са 683 лица.

На 23 август са починали двама души. Единият случай е мъж на 55 г. от община Mинерални бани, положителен от 18 август. Той е хоспитализиран на 22 август. Мъжът е бил с придружаващо сърдечно заболяване.

Другият случай е жена на 81 г. от община Хасково, положителна от 12 август. Починала на 23 август. Тя е била с придружаващи сърдечно и хронично чернодробно заболявания.

Положителнo лице от 22 август е регистрирано от помощен персонал на детска градина "Слънце" - Димитровград от яслена група. С оплаквания е от 21 август, като последно на работа лицето е било на 20 август. Под карантина са поставени три лица от персонала и 14 деца.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК