Присъствено или онлайн обучение - какво предпочитат учителите?

70% от персонала вече е ваксиниран или е преболедувал Ковид-19

24.08.2021 | 10:47 Редактор: Елеонора Танева
Присъствено или онлайн обучение - какво предпочитат учителите?

"Повечето учители предпочитат присъствен 15 септември. Единици са онези, които не биха желали първият учебен ден да е присъствен", заяви Асен Александров, председател на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" в столицата.

Според него в някои области може децата да учат присъствено дори цялата година. Около 70% от персонала вече е ваксиниран или се е сблъскал с коронавируса.

"45% от директорите са ваксинирани и 35% от учителите, което е доста голям процент. Така че процентът на ваксинираните и на изкаралите заразата е близо 70. Прекаляването както с агитацията за ваксиниране, така и с агитацията за неваксиниране, която се прави неформално, носи вреди. Всеки учител трябва да избере сам за себе си според здравословното си състояние дали да се ваксинира или не", подчерта Асен Александров пред БНР.

Той е убеден, че винаги ще има недоволни от мерките, каквито и да бъдат въведени, а най-потърпевши от дистанционното обучение ще са учениците от начален етап.

"Няма как за първи клас да е ефективно онлайн обучението – те тогава се учат да пишат, това е процес, който може да се извърши само присъствено. Приоритетно последни се затварят учениците в начален етап. Така е в целия свят", коментира Александров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
Математика
преди 2 години
Ако 45% от директорите са ваксинирани и 35% от учителите, то общият процент на ваксинираните е 40%. По коя формула изчислихте над 70% професори??? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Само присъствен. И да сложим прът в колелата на фарма диктатурата. Сигнализирай за неуместен коментар