Костадин Ангелов: Прави се опит за силово налагане на ваксинацията

След Бургас и Велико Търново е ред на София, Пловдив и Пазарджик да влязат в "червената зона", предупреди Ангелов

21.08.2021 | 15:41 Редактор: Елеонора Танева
Костадин Ангелов: Прави се опит за силово налагане на ваксинацията

"Бургас и Велико Търново вече са в червената Ковид-19 зона по заболяемост. И двете области са с по 271 болни на 100 000 души. Съвсем скоро София, Пловдив, Пазарджик и Търговище ще са също червени". Това предупреди чрез профила си във  Facebook бившият здравен министър Костадин Ангелов.

Според него мерките, свързани с обектите, които ще работят със 100% капацитет при изпълнение на условията - ваксинирани посетители и персонал, преболедували или PCR тест, са неприложими, тъй като няма капацитет за извършване на контрол.

"Изключено е РЗИ да ги контролира адекватно, след като в инспекциите работят по 20-25 човека (в София са двойно), а те карантинират, ваксинират, вкарват в системата положителни и т.н. Мерките в заповедта бяха обяснени като стимулиращи, но са реално симулиращи", коментира Ангелов.

Той разчита в заповедта на Стойчо Кацаров опит за силово налагане на ваксинацията.

 

"И преди съм казвал, че започнеш ли да си играеш с хората на принципа “моркова и тоягата”, те ще избягат и от моркова, и от тоягата. Ваксинационната кампания не бива да е силова принуда и държавен натиск!", пише още бившият здравен министър.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК