Битите от полицията са в НС, Хаджигенов: Те свалиха диктатурата на Борисов!

Емоционално започна извънредното заседание на парламента

17.08.2021 | 11:15 Редактор: Здравко Черкезов

Емоционално започна извънредното заседание на НС, на което ще бъде изслушан служебният вътрешен министър Бойко Рашков за изтеклите кадри с полицейско насилие на протеста на 10 юли миналата година.

Председателят на НС Ива Митева съобщи, че в залата са и част от пострадалите от полицейското насилие Евгени Марчев, Жоро Геогиев и Цветелина Цветкова, а депутатите ги аплодираха. Николай Хаджигенов от ИБГНИ коментира, че това не са обичайните жертви на полицейско насилие.

"Те не просто оцеляха, но и победиха, именно те свалиха диктатурата на Бойко Борисов", отсече той.

Виктория Василева от ИТН коментира, че протестиращите през миналото лято поискаха прости неща – "оставката на Иван Гешев и спирането на захранването с кюлчета на чекмеджетата".

"Ние бяхме там всяка вечер, видяхме всичко от първия ред. Кадрите, които излязоха преди няколко дни не са нови, а са официални, любителки кадри на насилието излязоха още на 10 юли, видяхме как без никаква провокация младежи бяха занесени пред колоните на МС и бяха бити от няколко озверели полицаи, но не всички полицаи трябва да бъдат слагани под еднакъв знаменател, защото имаше и такива, които бяха част от протеста", каза тя, цитирана от dnes.bg.

Според нея единствената вина на тези хора бяха че тези млади и образовани хора милеят за родината си.

"Дали тези хора не са били подготвени професионално, дали са били принудени да постъпят така,това са въпросите", отбеляза тя по повод на полицаите.

Стопкадър: Камери на Министерския съвет

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
1 rate up comment rate down comment 0
стоян нетърпимов
преди 2 години
ефективни доживотни присъди за гербаджиите Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 1
бг смешки
преди 2 години
няма такъв цирк на държава ! Сигнализирай за неуместен коментар