Даниел Митов: Отказът от двойно гражданство не става с проста молбичка

КС трябва да се произнесе по казуса с Кирил Петков

16.08.2021 | 13:52 Редактор: Елеонора Танева

Конституционният съд трябва да реши дали указът, с който е назначено служебното правителство, е противоконституционен. Съдиите бяха сезирани от ПП ГЕРБ заради данните, че Кирил Петков е имал двойно гражданство. 

Самият министър Петков коментира, че месец преди да стане служебен министър, е подал молба за оттегляне на канадското гражданство, но няма обратна връзка.

Ако и към момента той е с двойно гражданство, това би противоречало на Конституцията. 

"Ние искаме да се установи ясно дали министър Кирил Петков е имал двойно гражданство към момента на неговото назначаване. Наясно сме, че отказът не става с една простичка молба. Искаме незабавното отстраняване на министър Петков, именно защото неговите актове могат да бъдат обявени за нищожни и това ще доведе до щети за държавата. Хората, които ни проглушиха ушите за това как държавата трябва да бъде подредена по силата на върховенството на правото в един момент се оказва, че са готови да потъпчат Конституцията. И в момента се бранят и бранят същия този министър, тук не става въпрос за вендета срещу един определен човек става въпрос за спазване на Конституцията", заяви Даниел Митов, след внасянето на питането до Конституционния съд. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Българка
преди 2 години
Кариерист...жалко че говори глупости Сигнализирай за неуместен коментар