Йотова: Нуждаем се от стабилно правителство, България трябва да е над егоизма и политиканстването

Всеки ден от работата на служебния кабинет е много труден, добави вицепрезидентът

16.08.2021 | 12:02 Редактор: Елеонора Танева
Йотова:  Нуждаем се от стабилно правителство, България трябва да е над егоизма и политиканстването

"Живеем в несигурни дни и се нуждаем от стабилно и работещо правителство. Всички, които се борехме против модела на управление, трябва да проявим разум и да се опитаме да изградим онези мостове, които да направят работеща алтернативата. Да изискаме от тези, които изпратихме в българския парламент, да поставят интереса на хората на България над политиканстването, егоизма, партизанщината". Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова по време на официално посещение в Стражица.

Вицепрезидентът заяви, че всеки ден от работата на служебния кабинет е много труден, но той се справя, защото чувства подкрепата на хората, гарантира стабилност и сигурност.

"Консултативният съвет за национална сигурност при президента ще направи сериозен анализ на предизвикателствата пред България, свързани с настъпващата четвърта вълна на Ковид-19 и с миграционната криза. Президентската институция настоява за актуализация на бюджета, за да бъдат спокойни българските граждани в идващите трудни месеци. Закъсняваме и с внасянето в Европейската комисия на Плана за възстановяване и устойчивост“, подчерта Илияна Йотова.

"За да се справим с идващите кризи, трябва да сме единни. Силата на българина винаги е била в единството. Всички политици цитират надписа на фасадата на българския парламент „Съединението прави силата“, но малцина наистина го разбират", посочи вицепрезидентът.

Снимка: Пресцентър на президентството

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК